dimarts, 1 de gener de 2013

lunar 2013 ♀
Un molt bon any
2013
La Lluna
la pruna
la regina
sempre
contempla
lluenta
és la seva:
Tu que ets enllà
i més enllà
encara més
s’encallà
i que governes
Vigila
que et marco
i t’empaito
i no et deixo
de petja.
Mira què et dic
que’t Vento
la mà
De Nós
Justiciera
i amb dràstic
Coltell
sobre la vóssssa testa
—cap(s) de tan pútrid(s) govern(s)—,
pels segles dels segles
i amén
ja et passis un pèl
en tot minso racó
del mon regne.
T’ho gravis
amb sang.
I res més
He just entrat
amb mon
Llunàtic clam,
a tall d’esglai,
però mira el que et dic:
de pura veritat, de la vera,
a inaugurar l’any.

MOLT BON NOU ANY 20139 comentaris:

 1. un molt bon any, JO!!! hahaha... ;) bé. vaig a mirar què fa el brou...

  ResponElimina
 2. Bon dia i bon any... màgnifica com sempre la teva "poesia", lo de les cometes és perque la trobo diferent a d'altres, i per diferent molt més interessant.
  Mercè Sanchis

  ResponElimina
 3. haha.... moltíssimes gràcies, Mercè :) de fet la vaig anar enfilant de resultes que no me n'acabava d'agradar una altra amb el mateix clam però més sostinguda. aleshores em va venir d'escenificar en directe la deessa lluna apostrofant no cal dir qui.
  molt bon 2013, marona.

  ResponElimina
 4. Ets diferent com diu la Mercé Sanchis, no se com descriure't...tinc poc bocabulari
  a voltes propera, llunyana, dolce, crec que molt riallera, lluitadora, transparent....la teva poesia, maravellosa, ja l'esperava, es com una al.lanada d'aire pur.
  Molt Bon Any Lú, una gran abraçade !!!

  La Carmina Burana, molt adient, es un reflexe del que estem vivin..m'agrada tan escoltar-la.

  Carme Luis

  ResponElimina
 5. moltíssimes gràcies, Carme, guapa! :)
  la carmina burana se'm va acudir que hi tornava a anar bé (l'he adjuntada a més poemes) un cop feta la tirallonga de la Lluna imprecant els governants. la Fortuna és la Lluna i la Dona, i per tant hi escau (com no? quina manera d'escaure els al·legats medievals a la Fortuna a la "crisi" coetània!!! o no?); i havia de ser la carminaburana moderna, la de carl orff (crec. pq entra més crua i amb més embranzida).
  que tinguis un molt i molt bon 2013. una abraçada ben forta.

  ResponElimina
 6. Al•legoria d’aquesta lluna que és present en tots els nostres actes i sentiments , encadenant i constituint la base d’una forma poètica amb fets actuals que donen moviment i sonoritat a cada estrofa.
  Carmina Burana superba!
  Una abraçada.

  ResponElimina
 7. Bon Any, Lu!!

  Tot el que es refereix a la Lluna em fascina.... estem tant atrapats sota la seva influència que penso que regeix els nostres ànims i les nostres decisions. Amb el seu cicle ens identifiquem les dones, símbol de fertilitat, la immortalitat i la mort... Impossible que deixi indiferent. Com tampoc deixa indiferent el teu poema....sublim, Lu... parlant-li de tu a tu...Quina bona manera de començar l'Any! I aquesta música, atàvica, forta...quina bona companyia!!
  Una abraçada! Les muses han començat l'any amb tu, germana!!

  ResponElimina
 8. moltes gràcies, Jordi. ho vaig anar confegint pel que em surtia a raig, automàticament, i el que em rondava pel cap i el fons del cor: l'abús dels banquers amb la connivència i la sanció dels polítics, la corrupció... vaig començar-ne un en format més clàssic, però m'hi havia encallat... i tenia pressa :)
  una abraçada ben forta i molt bon any!!!

  ResponElimina
 9. el 13 és el número de la dona, Teresa, com la Lluna (i la meva deessa preferida entre tots els de l'Olimp, la més atípica, la Fortuna: és deformació curricular, també: li vaig dedicar la tesina...)
  per tot plegat, i com que m'havia quedat travada improvisant-ne un en un format més clàssic, vaig provar aviam què sortia deixant anar tota sola la ment en primer lloc... i es va posar a imprecar :O en un teatre...
  la carminaburana també va anar entrant tota sola.
  un petó ben fort. bona nit, i molt bon any 2013.

  ResponElimina